De Nederlandse Portretprijs 2023

Van de meer dan 1200 inschrijvingen voor De Nederlandse Portretprijs 2023 waren er 120 kunstwerken voorgeselecteerd. Afgelopen 17 april zijn die 120 kunstwerken live beoordeeld gedurende drie spannende selectierondes door een professionele jury in Slot Zeist. In dat selectieproces zijn de 50 nominaties bepaald.

Ik ben trots om te melden dat mijn werk José uit Colombia – Hoop geeft kleur aan het leven – is genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs 2023.

Waar gaat mijn werk over: José uit Colombia – Hoop geeft kleur aan het leven –  José en zijn vrouw vluchtten naar Nederland. Ze verbleven in Zutphen tijdens hun asielprocedure. In de loop van de jaren heb ik veel contact gehad met asielzoekers die in Zutphen verblijven, niet ver van mijn atelier. Gaande weg ontstond het idee een serie portretten te schilderen om ‘De asielzoeker’ een gezicht te geven. Ik werk graag samen met modellen uit diverse culturen. Zo kwam ik ook in contact met José.

Donderdag 8 juni is de opening en uitreiking van de Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist. De expositie “het Portret” is vanaf 9 juni tot en met 3 september open voor het publiek.  Deze expositie heeft het beste te bieden op gebied van hedendaagse Nederlandse portretkunst.